La IoT o també anomenada “internet de les coses” pot ser la porta de darrere mitjançant la qual controlar a la població. Així es dedueix de la informació que arriba del Japó.

Amb motiu dels Jocs Olímpics que se celebraran al país nipó l’any vinent, el Ministeri d’Assumptes Interns i Comunicacions ha establert que el govern podrà accedir als dispositius connectats a internet dels ciutadans per a saber si estan bé.

La nova mesura ve avalada per un informe segons el qual s’esmenta que un gran nombre d’actes delictius es produeixen a través d’aquests dispositius.

Segons recull el portal ZDNet, els funcionaris podran fer llistes de contrasenyes fàcilment hackejables per a donar aquesta informació a les autoritats i empreses proveïdores perquè alertin als ciutadans.

Actualment al país asiàtic hi ha uns 200 dispositius IoT connectats i el govern tem que la seguretat durant els Jocs Olímpics es posi en qüestió a través d’aquests dispositius.

Sense cap dubte, la mesura sent un molt mal precedent que pot ser la porta d’entrada d’alguna cosa molt pitjor: el control dels governs cap als ciutadans mitjançant la tecnologia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada