El cap de Govern ha anunciat la pròxima licitació de les obres de rehabilitació de les cobertes i façanes del conjunt d’immobles, unes obres pressupostades aquest exercici en 80.000 euros i que es preveu que estiguin acabades a final d’any. No serà però aquesta la única actuació prevista en aquesta casa pairal, propietat de l’Estat. L’executiu inclourà en el pressupost 2014 una partida de 300.000 euros suplementaris.

Les intervencions previstes pel 2013 permetran refer els tancaments i les parets de l’era gran i la casa del masover i avaluar l’estat de la teulada de la casa pairal. Les actuacions del 2014 es basaran en l’enjardinament del pati, la continuació del mur, la teulada de la casa pairal i el teulat i l’exterior de l’era petita. Alhora s’obrirà al pas públic el passatge que comunica amb el Carrer Major d’Ordino.

Antoni Martí ha defensat la necessitat de les inversions, atès el mal estat que presenta la propietat, així com que els jardins i zones a l’aire de lliure de Casa Rossell esdevinguin un espai públic que pugui ser gaudit pels ciutadans d’Ordino i de la resta del país.

El cònsol major d’Ordino s’ha mostrat molt satisfet per l’anunci del cap de Govern. Ventura Espot ha titllat de “reivindicació històrica” del comú la intervenció a Casa Rossell i considera que amb “la conservació d’aquest patrimoni fins ara deteriorat” hi guanyaran “els visitants, el poble d’Ordino i el país en general”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada