El Govern invertirà 11.150 euros per ubicar la cuina centralitzada a l’escola francesa d’Escaldes

El trasllat dels equipaments de la cuina per elaborar els menús per als alumnes amb intoleràncies i al·lèrgies alimentàries i l’adaptació de les instal·lacions de l’escola francesa d’Escaldes suposarà una inversió d’11.150 euros que assumirà el Govern. La primera part té un cost de 6.000 euros i es realitzarà durant la darrera setmana de juny, mentre que les instal·lacions elèctriques costaran uns 2.000 euros i es posaran entre els mesos de juny i juliol. Per últim, caldrà adquirir nova maquinària per un impost aproximat de 3.150 euros. La previsió, segons han indicat des del Govern i des de l’APA de l’escola (Apacef), és lliurar tot l’equipament al setembre per poder començar el curs amb normalitat. D’altra banda, l’Apacef preveu que s’atenguin una vuitantena d’alumnes i que es cuinin i es lliurin els menús tres cops per setmana.

Un abatidor de temperatura, taules, prestatges, la cuina de quatre fogons, el forn, una pica, una cortina de PVC per la separació d’ambients i càmbres frigorífiques o un armari de fred negatiu són alguns dels elements que caldrà traslladar des de l’equipament actual de la cuina centralitzada de la Covanella d’Ordino a la seva nova ubicació a l’escola francesa d’Escaldes.

A més, a l’escola escaldenca caldrà fer la instal·lació elèctrica per connectar una cuina nova de 19 quilovats i 400 volts i fer la instal·lació elèctrica per a la cambra refrigeradora, el climatitzador, etc.

D’altra banda, per completar les instal·lacions cal comprar una envasadora valorada en uns 1.000 euros, una talladora de verdures per un import també de 1.000 euros, un complement per a la picadora de carn de 600 euros, una etiquetadora de 150 euros i estris per a la cuina per un import d’uns 400 euros.

Així, segons han informat des de Govern, la inversió total d’aquest canvi d’ubicació és d’uns 11.150 euros i les obres es duran a terme entre la darrera setmana de juny i el juliol perquè al setembre es pugui començar el curs de manera normal.

L’Apacef preveu que la cuina doni servei a una vuitantena de nens, tot i que l’escola mantindrà les inscripcions obertes fins a final de mes.

Els menús es cuinaran tres dies a la setmana i un servei de transport farà el repartiment a les escoles els dilluns, dimarts i dijous, segons ha indicat la presidenta de l’Apacef, Àngels Alorda. La quota es manté en 79 euros mensuals com el darrer curs i abans de començar a assumir aquest servei, es formarà al personal de l’escola, es realitzaran auditories i s’actualitzarà el protocol del 2008 ‘per oferir totes les garanties’, ha apuntat Alorda.