El Govern insisteix que serà possible l’arribada de turistes i demana un aclariment oficial a Catalunya

Gent passejant per l'avinguda Carlemany decorada amb motius nadalencs
Gent passejant per l’avinguda Carlemany. Foto: Fòrum.ad

Els residents a Catalunya de qualsevol comarca podran visitar Andorra a partir del dia 23 si tenen segona residència o reserva en algun allotjament turístic. Així ho ratifica el Govern després de mantenir converses amb la Generalitat per aclarir l’anunci que feia diumenge protecció civil de Catalunya on deia tot el contrari.

El Govern ha assegurat que la Generalitat entén que l’assimilació d’Andorra a la comarca de l’Alt Urgell equipara tots dos territoris i, per tant, les persones de fora la comarca que tinguin segones residències al Principat o reserves en allotjaments turístics també podran accedir-hi.

L’executiu ha assenyalat que aquesta és la voluntat política de la Generalitat i ha considerat que la informació contradictòria de diumenge de protecció civil de Catalunya és només una interpretació.

El ministre portaveu Eric Jover es manté “en les declaracions que han fet els responsables polítics catalans”, amb qui el Govern ha estat en contacte, i, per tant, entén que “a partir del 23 les persones que contractin un hotel o tinguin una segona residència podran venir”.

Sí que ha lamentat la manca de concreció dels missatges que arriben des de Catalunya i per aquest motiu s’ha demanat un aclariment oficial. Ha remarcat les bones relacions entre els governs i s’ha mostrat convençut que aclariran el missatge “per no deixar dubtes sobre la seva interpretació”.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES