El Govern preveu aprovar la Llei del Medicament i de Teràpies avançades, per a poder incloure la legislació referent a la biomedicina, perquè els sectors econòmics del país puguin operar sense el buit legal actual. Ho ha explicat el ministre de salut del Govern d’Andorra Carles Álvarez Marfany que ha avançat que aquesta llei s’aprovaria aquest any.

La Llei del Medicament que es troba en fase d’elaboració preveu que sigui també de “Teràpies Avançades” on s’inclouran aspectes de la medicina regenerativa. El ministre de salut del Govern d’Andorra Carles Álvarez Marfany, ha reconegut que “és un deure que té el Govern” cobrir el buit legal pel que fa a les tècniques de medicina basades en la biotecnologia. La Llei del Medicament es troba en fase molt avançada, ha explicat el ministre i en aquesta s’inclourà els aspectes referits a les teràpies avançades.

El ministre Marfany ha reconegut que el sector “es troba en evolució”, i que s’ha de legislar perquè les empreses i el sector empresarial implicat pugui operar amb completa normalitat. A més, la que serà la Llei del Medicament i les Teràpies Avançades provocarà un canvi en la normativa penal del país. “Una vegada estigui la llei clara, l’haurem d’encaixar” ha dit. En el transcurs del 2014 i al llarg del 2015 l’Associació de Biotecnologia d’Andorra, Andbio, havia reclamat una regulació del sector amb una llei de biomedicina. Entre altres qüestions, planteja l’adhesió i ratificació del Conveni d’Oviedo sobre Drets Humans i Biomedicina.

La contaminació de la Font d’Arinsal
Després de la presentació de les analítiques i contra analítiques, el Govern es troba en contactes amb tècnics per esbrinar les causes de la contaminació per Norovirus de la Font d’Arinsal. Sobre el tancament de l’empresa, Marfany ha explicat que no s’han posat en contacte amb l’empresa recordant que la suspensió de l’activitat és “cautelar”. Marfany reitera les dificultats perquè la planta continués operativa “per un tema econòmic i per la contaminació” que necessitarà estudis per esbrinar els motius i garantir que no es pugui contaminar de nou. “La meva obligació era clausurar la font”, ha dit el ministre.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada