El Govern impulsa una jornada sobre la utilitat de l’hidrogen verd

El secretari d'Estat, David Forné, intervenint en la jornada sobre l'hidrogen verd (SFGA)
El secretari d’Estat, David Forné, intervenint en la jornada sobre l’hidrogen verd (SFGA)

La Secretaria d’Estat de Transició Energètica, Mobilitat i Transports ha impulsat aquest dimarts una jornada amb actors de diferents sectors per a abordar una de les opcions de l’energia de futur: l’hidrogen verd. La trobada, a la qual hi ha pres part el secretari d’Estat David Forné, ha tingut com a finalitat poder connectar diferents actors del sector energètic i dels transports que, per una banda, poden ser demandants d’aquest tipus d’energia i, de l’altre, volen estudiar la possibilitat de produir-la.

“La nostra missió és poder facilitar aquests espais de diàleg i intercanvi d’idees entre els diferents interlocutors perquè es puguin explorar vies d’ús d’aquesta energia”, ha explicat Forné, el qual ha reivindicat l’aposta del Govern per la innovació i l’exploració de noves fonts d’energia. En aquest sentit, ha ressaltat que la situació energètica del país evidencia “la necessitat d’investigar altres mètodes i models per tal de potenciar i tendir cap a l’autosuficiència energètica nacional”.

A més, el secretari d’Estat també ha destacat que l’hidrogen verd, que es produeix de forma sostenible, permet avançar en el full de ruta per a reduir el nivell d’emissions de CO2 i donar compliment als aspectes recollits a la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc), que apunta la necessitat d’explorar noves fonts d’energia verdes que permetin lluitar contra la reducció de les emissions que contribueixen a l’escalfament global i l’efecte d’hivernacle.

Al llarg de la jornada s’han fet un total de cinc ponències on diferents actors han pogut explicar les parts més tècniques que permeten el funcionament o no d’aquesta energia, així com també s’han presentat diferents projectes que ja funcionen arreu utilitzant l’hidrogen verd.

[do_widget id=category-posts-pro-64]