dictat-nacional

‘T’ho empasses tot?’ és el títol del taller de prevenció de consum d’alcohol adreçat a alumnes que cursen 2n de 1r cicle de 2a ensenyança, 2n d’ESO i 4ème dels tres sistemes educatius, i que té com a objectiu evitar o retardar l’inici del consum de begudes alcohòliques en adolescents. S’estrena aquest curs 2016-2017 i s’implementarà els mesos d’abril i maig. El taller forma part de la bateria d’accions, impulsades des del Govern per prevenir l’abús de la ingesta d’alcohol i drogues, que han quedat registrades en el darrer Butlletí del Consell General (BCG) com a resposta escrita, arran de la pregunta efectuada pel conseller liberal Ferran Costa sobre quins són els programes en vigor respecte a la prevenció de l’abús d’aquestes substàncies. De la mateixa publicació es desprèn el desconeixement que entre els joves hi ha sobre el consum de droga. Segons enquestes que els centres fan omplir als alumnes, més de la meitat, el 58%, no saben que el consum de cànnabis comporta responsabilitat penal.

Entre la bateria d’accions impulsades pel Govern per prevenir l’abús de la ingesta de begudes alcohòliques i drogues entre la població i, en especial entre els joves, destaca una novetat que s’implementarà els mesos d’abril i maig d’aquest curs escolar: el taller de prevenció anomenat ‘Tho empasses tot?’. El Butlletí del Consell General (BCG) publicat aquest novembre recull els programes que hi ha en vigor respecte la prevenció de l’abús d’alcohol i drogues, arran d’una pregunta registrada pel conseller liberal Ferran Costa. De la mateixa publicació es desprèn el desconeixement que entre els joves hi ha sobre el consum de droga. Segons enquestes que els centres fan omplir als alumnes, més de la meitat, el 58%, no saben que el consum de cànnabis comporta responsabilitat penal.

El BCG exposa que, juntament amb el taller, s’ha elaborat una guia sobre l’alcohol com a material informatiu complementari per oferir als joves una vegada finalitzat el curset, i així sensibilitzar-los sobre els riscos associats al consum de begudes amb graduació. El Butlletí, a més, afegeix el llistat d’actuacions informatives i preventives de caràcter general, incloses al Pla de prevenció de conductes delictives i intervencions policials sobre “delictes contra la salut pública i efectes sobre la salut”, i altres accions preventives de caràcter concret, que formen part del Marc d’Educació per a la salut a l’escola i el Pla nacional contra les drogodependències.

D’altra banda, tècnics de joventut dels comuns, amb la col·laboració del Departament de Joventut i Voluntariat del Govern, han creat un grup de treball per al desenvolupament d’accions preventives i en l’execució dels tallers de prevenció del consum de cànnabis.

La resposta escrita del Govern ve arran de la pregunta registrada pel conseller general del grup liberal Ferran Costa sobre “quins són els programes en vigor respecte la prevenció de l’abús de l’alcohol i drogues, tant de la població en general com dels col·lectius més vulnerables (adolescents)? I quin seguiment es fa dels usuaris d’aquests programes?”.

(Text i foto: ANA)

1 comentari

  1. A ver si los colegios hacen un taller a gobierno para enseñar la realidad de las necesidades que pasan algunas familias para poder que sus hijos estudien ……

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada