El Govern ha impulsat una modificació de la llei de serveis de pagament i el diner electrònic que es va aprovar el mes de maig amb la voluntat de fer un pas més i adaptar-se a la normativa europea anomenada PSD2 (directiva de serveis de pagaments).

D’aquesta manera, el país avança en la regulació dels pagaments a través d’internet amb una major seguretat. També suposa que les entitats puguin estar equiparades, amb la resta del sistema financer europeu, quant a les garanties i nivells de seguretat de les transferències.

D’aquesta manera, entre d’altres, aquesta normativa europea serveix per reforçar la seguretat contra fraus i promoure la innovació en els serveis de pagaments a través del mòbil i d’internet.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha destacat que amb aquest text es fa un “salt qualitatiu” i ha afegit que es tracta d’un projecte de llei breu, amb només dotze articles, però que inclou diferents disposicions, ja que se’n derivaran modificacions de diferents lleis. Aquesta legislació s’inclou en el paquet vinculat a l’acord monetari i Cinca ha posat en relleu que és necessari que es pugui aprovar en el proper període de sessions, ja que és “una eina indispensable” perquè Andorra pugui pertànyer a l’espai europeu de pagaments en euros (SEPA).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada