El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, autoritzar la signatura del conveni de col·laboració amb la Universitat d’Andorra per al desenvolupament d’un programa de formació en cooperació internacional i voluntariat.

El Govern va iniciar l’any passat la col·laboració amb la Universitat per a aquest curs, que enguany arriba a la sisena edició. Així, el Govern col·labora en el finançament d’aquesta formació amb una aportació total de 6.000 euros.

La col·laboració econòmica del Govern en el curs té un doble objectiu: d’una banda rebaixar el preu de matrícula per als estudiants, de manera que només hauran de pagar 50 euros per persona; i de l’altra garantir la participació d’experts d’Andorra i dels països veïns per oferir una elevada qualitat de la formació.

El curs, el coordina Carla Riestra, presidenta de l’ONG Cooperand amb Llatinoamèrica, una ONG especialment activa en els àmbits de la cooperació al desenvolupament i del voluntariat internacional. A més, compta amb la participació de responsables d’altres ONG d’acció internacional del Principat així com experts dels països veïns.

La formació està oberta a un nombre d’entre 15 i 35 alumnes, i els que la realitzin obtindran un diploma de cooperació i voluntariat i poden assolir el reconeixement d’1,5 crèdits europeus.

 

El Govern, la Universitat d’Andorra i SAS Institute signaran un conveni per oferir formacions de la plataforma de tractament de dades estadístiques

Així mateix, el Govern també ha aprovat, aquest dimecres, autoritzar la signatura d’un conveni amb la Universitat d’Andorra i SAS Institute per oferir programes de formació sobre la plataforma SAS de gestió i tractament de les dades estadístiques.

El Departament d’Estadística elabora les estadístiques oficials mitjançant el tractament i l’anàlisi de les dades amb el llenguatge de programació SAS. Per això, el coneixement d’aquest programari és molt important per al personal del departament, o les persones que vulguin formar-ne part.

Amb la voluntat de formar els professionals, persones en procés de formació o dedicades a la recerca, la Universitat d’Andorra, SAS Institute i el Govern d’Andorra volen impulsar programes de formació que permetin adquirir coneixements actualitzats i innovadors en l’explotació i administració de la plataforma SAS.

Així, el conveni que se signarà en els pròxims dies preveu que es creïn diferents programes de formació en SAS, que gestionarà l’UdA i que s’impartiran de manera presencial a la Universitat d’Andorra. Les tres parts aprovaran, de manera conjunta, la informació i difusió de la formació, així com el programa, el calendari i els requisits d’accés. A més, mitjançant el conveni, SAS Institut oferirà llicències gratuïtes del seu programari als alumnes i al personal investigador de la Universitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada