El Govern i les pistes signen un conveni que minimitzarà l’impacte de les instal·lacions

El Govern ha implicat les pistes d’esquí en l’Estratègia Nacional del Paisatge mitjançant la signatura d’un pacte que obliga les entitats a comprometre’s en aquesta estratègia, i a informar, formar o sensibilitzar la població sobre la cura del medi ambient. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, s’ha mostrat satisfeta de poder implicar les estacions d’esquí, ja que ocupen un 4% de la superfície del país en paisatges d’alta muntanya, “els més valorats per la població andorrana”. A més, Calvó ha explicat que implicant el sector de la neu responen a un dels objectius de l’Estratègia Nacional del Paisatge, com és minimitzar l’impacte paisatgístic de les grans instal·lacions turístiques. El president d’Ski Andorra, Joan Viladomat, ha recordat que ja fa anys que treballen conjuntament amb el Govern perquè l’esquí és molt important per al país i volen que sigui el més sostenible possible.

Les estacions d’esquí han signat un pacte amb el Govern pel qual adquireixen el compromís per al desenvolupament de l’Estratègia Nacional del Paisatge, que implica accions com ara insistir en la restauració de les pistes durant l’estiu, o portar a terme tasques de comunicació i sensibilització amb el medi ambient. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha assegurat que era molt importat implicar les estacions d’esquí perquè ocupen un 4% de la superfície del país en un entorn de paisatge d’alta muntanya, “el més valorat per la població andorrana”. A més, ha explicat que implicant el sector de la neu responen a un dels objectius de l’Estratègia Nacional del Paisatge, com és minimitzar l’impacte paisatgístic de les grans instal·lacions turístiques.

El president d’Ski Andorra, Joan Viladomat, ha estat l’encarregat de signar el pacte en representació de totes les estacions, i ha recordat que ja fa anys que treballen conjuntament amb el Govern perquè l’esquí és molt important per al país i volen que sigui el més sostenible possible.

Tant dels del Govern com des de les estacions, han volgut destacar la importància de la col·laboració entre els sectors públic i privat per poder avançar més ràpidament. Calvó ha assegurat que no calen actuacions urgents, sinó un seguiment com el que s’està fent actualment, i una implicació cada vegada major.

Des de Ensisa, Conrad Blanch, ha recordat la publicació que van presentar per mostrar el seu compromís amb el medi ambient durant els darrers vint anys, i la intenció de seguir-ho fent, ja que “l’esquí és una activitat vertebradora de l’economia andorrana i és important saber com desenvolupar-la”. És per això que Calvó ha fet al·lusió a la tasca que estan portant a terme a totes les estacions, i com també implicarà els habitants del país i turistes.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.