El Govern i les entitats bancàries i financeres ja han començat l’intercanvi d’informació fiscal previ al que s’ha de fer a partir del setembre entre els diversos països. Així ho ha anunciat el ministre Jordi Cinca, que ha presentat el projecte de llei de modificació de la Llei d’Intercanvi Fiscal Automàtic.

Es tracta del tercer annex al text legislatiu i que servirà per intercanviar l’any 2020 la informació fiscal del 2019 amb 95 països. Se n’incorporen 22 i entre ells Nova Zelanda, Singapur, Turquia i Panamà. En el cas de Turquia s’ha trigat més perquè aquest país encara no havia acabat la seva legislació i ara ja pot aportar garanties per assegurar els termes de confidencialitat segons els estàndards de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE).

Pel que fa a Panamà, també fa poc que s’ha pogut adaptar al que marca l’OCDE. Cinca ha explicat que amb aquesta nova ampliació “no hi haurà cap país pròxim i de pes en la comunitat internacional o que siguin places financeres d’una certa importància com és el cas de Singapur amb qui no hi hagi intercanvi d’informació fiscal”. El projecte de llei també incorpora millores al text que són d’ordre tècnic i que responen a les diverses avaluacions de l’OCDE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada