El Govern i l’Associació d’Amistat del Poble Xinès promouen un Fòrum Andorra-Xina

xina

El cap de Govern, Antoni Martí, ha rebut aquest dijous una delegació de l’Associació d’Amistat del Poble Xinès a l’Estranger encapçalada per la presidenta, Li Xiaolin, que ostenta el càrrec de viceministra del Govern xinès.

Xiaolin ha estat acompanyada pel Director General d’Afers Europeus, Song Jingwu, i per la directora de Divisió del Departament d’Afers Europeus, Wang Kaining.

L’Associació té com a objectius la promoció de les relacions econòmiques turístiques i culturals de la Xina amb la resta del món. La trobada s’emmarca en la celebració del vintè aniversari de les relacions diplomàtiques amb Andorra i té el seu precedent en la recepció que l’Associació va oferir a la delegació andorrana que va visitar la Xina el passat mes de maig.

Les dues part han expressat la voluntat d’organitzar un Fòrum Andorra-Xina durant el 2015 amb l’objectiu de presentar les oportunitats d’inversió a Andorra amb el procés d’obertura econòmica i augmentar els intercanvis econòmics. La delegació xinesa ha apuntat la possibilitat d’aprofitar la important presència d’empresaris xinesos a Madrid per participar en el VIII Fòrum Espanya-Xina, que tindrà lloc el primer semestre de l’any vinent, perquè poguessin ser també presents a l’esdeveniment a Andorra.

El cap de Govern, que ha estat acompanyat del ministre de Turisme, Francesc Camp, ha manifestat l’interès en fomentar els intercanvis amb el món local entre els dos països. En aquest sentit, ha informat que mantindrà contactes amb els cònsols per tal d’iniciar el diàleg amb alcaldes xinesos.

(Foto: S.F.G.)

TOTES LES NOTÍCIES