rodriguez-pradereEl Ministeri de Salut i Benestar i la Fundació Jacqueline Pradère han  signat aquest dilluns un acord de col·laboració per a la difusió i promoció del Programa d’acolliment familiar gestionat per l’Àrea d’Atenció Social a la Infància i a la Família del Ministeri de Salut i Benestar. La signatura ha anat a càrrec de la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, i la presidenta de la Fundació Pradère, Jaqueline Pradère.

El Programa d’acolliment familiar està integrat dins l’Àrea d’Atenció Social a la Infància i a la Família del Ministeri de Salut i Benestar.

La finalitat del programa és oferir protecció al menor en situació de risc i/o perill mitjançant una família acollidora que en complementi la cura, l’educació i l’alimentació mentre la família d’origen no pugui recuperar-se, i responsabilitzar-se de les seves funcions com a pares.

L’acolliment familiar és un recurs de protecció al menor que ofereix un espai dins d’una família pel temps que sigui necessari, mentre no pugui retornar amb la seva família d’origen.

Es tracta d’acolliments en els que no existeix cap vincle de parentesc entre el menor  i la família que l’acull, on s’afavoreix un entorn de respecte per la història i la identitat del menor, per la seva relació amb la família biològica i pel seu retorn al nucli familiar, evitant en la mesura que sigui possible la seva institucionalització.

Pot ser acollit qualsevol menor d’entre 0 i 18 anys que estigui en una situació de desprotecció i de risc per al seu desenvolupament integral o que estigui institucionalitzat i que a causa de dificultats familiars puntuals, necessiti ser atès temporalment per una altra família.

Els representants del departament de Benestar han insistit en la necessitat de disposar d’una borsa àmplia de famílies disposades a acollir infants. Han subratllat que al llarg del 2014 tan sols quatre famílies s’han interessat pel programa i que tres d’elles no compleixen els requisits.

Actualment cinc famílies formen part de la borsa d’acolliment i, tot i que no hi ha cap infant susceptible de ser acollit, el Govern considera necessària la difusió i promoció del programa per disposar d’una àmplia borsa de famílies que puguin cobrir futures necessitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada