Recentment el Govern ha donat suport a la proposta de la Federació Andorrana de Caça i Pesca que consisteix a construir un centre de cria de perdiu xerra a Llumeneres, a la parròquia de Sant Julià de Lòria. Es tracta d’una espècie autòctona del Principat. La voluntat de la federació i el Govern és repoblar la perdiu xerra. Fins ara la federació comprava les perdius fora del país i les deixava en llibertat a les valls d’Andorra, però amb aquesta iniciativa es vol aconseguir que aquest animal sigui més visible i estigui més integrat al país. S’estima que el centre estigui operatiu a mitjans del 2016.

La perdiu xerra es tracta d’una espècia autòctona al Principat. El director de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha indicat que es tracta d’una espècie que es pot caçar i amb aquesta iniciativa s’aconseguirà que sigui un animal “més visible a les valls d’Andorra”. El centre es vol instal·lar a Llumeneres, a la parròquia de Sant Julià de Lòria, i es preveu que estigui operatiu a mitjans del 2016. Rossell ha afegit que el centre ha de garantir “unes condicions climatològiques i d’espai”.

Tot el projecte l’està duent a terme la federació però el Govern els ha donat una subvenció inicial de 38.500 euros, perquè tal com ha explicat Rossell “és un impuls perquè es pugui repoblar l’espècie i així es garanteixi la biodiversitat”. El director de Medi Ambient i Sostenibilitat ha assegurat que abans de fer un alliberament massiu cap al medi s’haurà d’esperar un parell d’anys.

Durant el mes de novembre, el director de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell; el Cap d’Àrea de Medi Aquàtic, Infraestructures i Fauna, i un representant de la Federació Andorrana de Caça i Pesca es van desplaçar al Centre de Cria de la Generalitat de Catalunya situat a Esterri d’Àneu, on van poder intercanviar impressions sobre les possibles col·laboracions entre els dos centres de cria de la perdiu xerra. A la trobada també hi va assistir el subdirector general d’Activitats Cinegètiques i Pesca Continental de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ruiz; el director de la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars i de la Granja de perdius xerres d’Esterri d’Àneu, Manel Beneria, i el responsable del centre de cria.

(Text: ANA/Foto: SFG)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada