rodriguez-duroEl ministeri de Salut i Benestar i la Creu Roja han signat aquest dimarts un Conveni per garantir la continuïtat i el desenvolupament del menjador social d’Andorra.

El Conveni preveu que la Creu Roja assumeix la gestió i aporta el personal per al funcionament del menjador social i que el Govern en subvenciona el lloguer del local i l’import dels àpats. S’ha estimat des del ministeri de Salut que això comporta per a l’exercici del 2013 una subvenció de 8.500 euros, corresponents a finançar l’activitat del menjador entre l’1 d’agost i el 31 de desembre.

El conveni té una durada de quatre anys i representarà una despesa aproximada de 18.000 euros anuals per al Govern. Dependrà cada any del nombre de persones derivades al servei de menjador social.

El Ministeri considera que el menjador social, a més de pal·liar persones que tenen dificultats per fer-se càrrec de la seva manutenció, pot ajudar a identificar situacions de precarietat i de pobresa.

Amb l’objectiu d’abordar aquesta problemàtica, el Ministeri de Salut i Benestar ha establert conjuntament amb els comuns i les entitats socials un grup de treball multidisciplinari, alhora que han posat en marxa accions i protocols d’actuació coordinats a fi de millorar la detecció d’aquests casos i amb la prevenció com a eix clau per poder reconduir aquestes conductes socials excloents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada