Els ministeris de Salut, Afers Socials, Cultura, Joventut i Esports i Afers Exteriors han signat un conveni marc amb la Creu Roja Andorrana que estableix les normes de col·laboració entre el Govern i l’ONG i els àmbit de cooperació que l’executiu “té o pot tenir en el futur” amb l’entitat, tal com ha explicat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que ha manifestat que un d’aquests fronts en què les entitats cíviques podrien col·laborar amb l’executiu és amb el problema de la manca de pisos de lloguer i l’increment dels preus.

D’aquesta manera, Espot ha destacat que “un àmbit privilegiat on es vol comptar amb la col·laboració de les entitats cíviques és l’habitatge” de tal manera, per exemple, que si aquestes associacions tenen habitatges els puguin cedir amb finalitats socials. El president de la Creu Roja, Josep Pol, ha posat en relleu que, a partir d’ara, amb aquest nou conveni marc “ja no serà tan feixuc” establir col·laboracions amb el Govern i ha conclòs que l’ONG està disposada a col·laborar amb l’executiu en allò que sigui necessari.

També ha manifestat que si abans de la crisi els serveis de la Creu Roja eren al 80% socorrisme i el 20% social “ara la balança ha canviat” i és a la inversa, i ha destacat que davant certes necessitats socials, l’ONG pot tenir una actuació més àgil que la de l’executiu. Tant Espot com Pol han posat com a exemple de col·laboració el menjador social que ara s’ha reconduït cap a un nou servei, arran de la davallada de la demanda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada