El Consell de ministres ha aprovat la compra de les 470 accions del Centre de Tractament de Residus d’Andorra (CTRASA) en mans privades, que representa el 47 per cent de les accions de la societat.

L’operació aniria a càrrec dels dos organismes públics, el mateix Govern i FEDA, que estan representades a la societat. El Govern adquiriria 133 accions per un import de 1.082.811 euros elevant la seva participació fins el 28,3 per cent del capital, mentre que FEDA n’assumiria les 337 restants per valor de 2.743.665 euros, situant-se com a accionista majoritari amb el 71,7 per cent. L’operació es finançarà mitjançant dos crèdits extraordinaris.

La compra de les accions posa fi al conflicte intern entre els socis públics i privats que s’ha viscut en els darrers anys i que ha repercutit negativament en la gestió del Centre.

El principi d’acord assolit amb els socis privats després d’una llarga negociació permetrà tancar els procediments judicials en curs i convertir la planta incineradora en un dels eixos de les línies estratègiques definides en el marc del Fòrum energia i futur. En aquest sentit, la concessió vigent no s’adapta a la voluntat d’aprofitar les instal·lacions per subministrar aigua calenta a la zona d’influència recuperant la calor que actualment es desaprofita.

El crèdit extraordinari del Govern es finançarà mitjançant la major recaptació d’ingressos en concepte de distribució de reserves del Servei de Telecomunicacions d’Andorra, mentre que en el cas de FEDA es finança a través del capítol pressupostari corresponent a la Cogeneració.

Foto: Arxiu ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada