El Govern i els grups parlamentaris pacten el calendari de les converses del pacte d’estat de seguretat social

El Govern i els grups parlamentaris demòcrata i socialdemòcrata han acordat avui el calendari per a les reunions del pacte d’estat de Seguretat Social. En la reunió celebrada aquest dimarts al Consell General, hi ha assistit el cap de Govern, Antoni Martí, la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, el president i president suplent del grup demòcrata, Ladislau Baró i Daniel Armengol, respectivament, i el president i president suplent del grup socialdemòcrata, Jaume Bartumeu i Gerard Barcia, respectivament.

Les tres parts han coincidit en finalitzar la reunió en la voluntat d’assolir un acord que preservi i garanteixi la durabilitat del sistema sociosanitari.  El Govern i els grups parlamentaris tornaran a reunir-se la setmana vinent per establir la metodologia de treball i la composició de les delegacions negociadores. A partir d’aquest moment, les trobades de treball se celebraran setmanalment.

El cap de Govern ha insistit en la necessitat de treballar amb celeritat per aconseguir que els resultats de la branca malaltia siguin sostenibles “Ni els 32 milions de déficit del 2011, ni els 42 previstos per al 2012 són raonables”. Alhora ha apuntat que al marge de les converses de reforma de la CASS, el Govern té la responsabilitat de buscar mesures per contenir la despesa. En aquest sentit, la ministra de Salut, Cristina Rodríguez, ha explicat que el Govern revisarà a la baixa, durant la primera quinzena de febrer, les tarifes de responsabilitat amb els prestadors de serveis, fet que suposarà un important estalvi per a l’usuari i per la CASS.

Foto: arxiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.