El Govern i els Comuns han aprovat, a proposta del ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, la signatura d’una addenda al conveni de col·laboració en l’àmbit de l’aigua del 2005. Aquest punt reafirma la voluntat de preservar la qualitat dels recursos hídrics del Principat d’Andorra, i per tant, de controlar i regular els abocament d’aigües residuals al medi, així com condicionar i optimitzar les xarxes generals i secundàries de sanejament, en vistes al tractament de les aigües residuals.

El 23 de febrer de 2005, el Govern i els Comuns van signar un conveni de col·laboració en l’àmbit de l’aigua, el qual estableix per les parts una sèrie de compromisos en relació a les aigües residuals, aigües pluvials, aigües superficials i aigües subterrànies, alguns dels quals no han pogut ser assolits, tot i els esforços tècnics i econòmics realitzats.

Aquesta addenda al conveni de col·laboració en l’àmbit de l’aigua ha de permetre l’assoliment dels objectius referents a la qualitat de les aigües superficials fixats pel 2020 pel Pla de Sanejament d’Andorra elaborat l’any 1996. Per a contribuir a l’assoliment d’aquests objectius, els Comuns es comprometen a eliminar els vessaments al medi i en dur a terme els treballs necessaris per tal d’obtenir un màxim del 20% d’aigües paràsites, respecte a les aigües residuals, abans de l’any 2018.

Per a contribuir a l’assoliment dels objectius comunals fixats pel conveni de col·laboració en l’àmbit de l’aigua de l’any 2005, el Govern va aprovar el passat 10 d’octubre el plec de bases per a la licitació, mitjançant concurs públic, dels treballs de “diagnosi de les xarxes de col·lectors secundaris d’aigües residuals”.

El 12 de desembre de 2012, el Govern va adjudicar els treballs per un import de 162.100 euros. Els treballs estan enfocats a identificar els vessaments directes al medi, a identificar i quantificar les principals aportacions d’aigües netes a la xarxa i a definir preliminarment les actuacions necessàries a la seva eliminació.

Finalment es crea un grup de treball de seguiment i de desenvolupament del conveni entre el Govern i els Comuns, amb la finalitat de contribuir a l’assoliment dels objectius establers per l’addenda al Conveni.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada