carroi

El cap de Govern, Antoni Martí, i els cònsols majors d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, i de la Massana, David Baró, han presentat aquest divendres en roda de premsa el contingut de l’acord rubricat entre les tres institucions de suport als estudis previs a la construcció d’un telefèric que enllaci Andorra la Vella amb el pic de Carroi, projecte que s’ampliaria si s’escau en una eventual segona fase amb la connexió amb l’estació d’esquí de Pal.

 El Govern, tal i com precisa l’acord, considera que aquest projecte suposa “una iniciativa turística i econòmica de primer ordre” i fa necessària la participació activa de les institucions. Els comuns, per la seva banda, afirmen que el telefèric pot arribar a constituir un atractiu turístic i pot suposar “una millora qualitativa” per a les dues parròquies i per tot el país.

L’acord té la seva base en que el telefèric ha de ser desenvolupat per la iniciativa privada sota la cobertura d’una concessió administrativa atorgada pels comuns. Per tant, no ha de significar, en cap de les seves diferents fases, “cap cost econòmic important per a les finances públiques”. La concessió podrà incloure usos complementaris que hauran de desenvolupar-se en les pròpies instal·lacions del telefèric.

Els signataris també remarquen les garanties del procés. El projecte se sotmetrà a informació pública mitjançant un procés de participació ciutadana abans de la licitació. L’impacte ambiental hauria de ser mínim, atenent a la voluntat del Comú d’Andorra la Vella de crear el Parc d’Enclar i el pas per la Vall dels Cortals de Sispony a la Massana. Els treballs de la primera fase del projecte haurien d’incloure, com a mínim, la realització dels elements estructurals necessaris al Pic de Carroi per facilitar els treballs amb previsió de l’enllaç amb el Camp de neu de Pal.

L’acord  estableix  la creació d’una comissió mixta que farà seguiment de l’execució del Conveni. La primera sessió tindrà caràcter constitutiu i establirà les normes de funcionament i d’actuació.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada