hotel gloria

El cap de Govern, Antoni Martí, ha signat aquest dimarts amb la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, el conveni de col·laboració per a l’ús de l’Hotel Glòria. A l’acte també hi han participat els ministres d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya; d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé; de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer; i d’Ordenament Territorial, Jordi Torres.

Les obres de condicionament de l’Hotel Glòria, a la Plaça Major de Sant Julià de Lòria, es van licitar l’octubre del 2013, de manera consensuada amb el comú, i han consistit en el condicionament d’aquesta infraestructura, propietat del Govern, per pal·liar les deficiències estructurals i integrar el volum de la construcció al seu entorn.

Els treballs més significatius han estat l’enderroc de la darrera planta de l’edifici i construcció d’una nova coberta, així com l’enderroc de totes les divisòries interiors i els reforços estructurals per poder posteriorment condicionar l’interior de l’edifici.

També s’ha procedit a l’aïllament tèrmic de la façana i reforç de l’estructura interna. En aquest sentit, l’Hotel Gòria donarà cabuda a serveis comunals, així com al nou Centre d’Atenció Primària de Sant Julià de Lòria, amb una inversió d’uns 300.000 euros. El CAP estarà ubicat a la planta -1 d’aquest edifici i tindrà una superfície de 220 m2. El Comú lauredià, per la seva part, ubicarà l’equipament per a la gent gran a la planta baixa i a la primera planta, així com altres instal·lacions d’ús polivalent a altres espais d’aquest edifici.

El projecte de condicionament de l’Hotel Glòria va ser modificat l’abril del 2014, incorporant diferents observacions del ministeri de Cultura i modificant el nucli de l’escala interior de l’edifici de la planta plaça fins el soterrani -3 amb l’objectiu de disposar d’un espai més uniforme i aprofitable. La modificació també va suposar el canvi del nucli d’escala exterior a nivell de la plaça fins a la planta quarta. El cost total de les obres ha estat de 1.042.000 euros.

(Foto: Comú Sant Julià de Lòria)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada