El Govern i DA estudiaran la possibilitat que els funcionaris puguin treballar voluntàriament fins als 70

El  Govern i el grup parlamentari demòcrata valoraran introduir la possibilitat que els funcionaris es puguin jubilar als 70 anys. Es tracta de la resposta a una demanda dels sindicats d’empleats públics que reflecteix un informe de la comissió consultiva sobre la nova llei de funció pública.

Els sindicats de funcionaris demanen que els treballadors de l’administració pública puguin continuar treballant, voluntàriament, a partir dels 65 anys, fins als 70. Asseguren que això ja es fa en el cas dels batlles, magistrats i fiscals que tenen jubilació obligatòria als 70 i voluntària entre els 65 i els 70. Els representants dels empleats públics creuen que seria discriminatori si la resta de treballadors de l’administració general no pogués acollir-s’hi. L’executiu assegura que vol estudiar-ho amb el grup demòcrata.

La petició consta en l’informe de la comissió consultiva sobre la nova llei de funció pública. Els sindicats, a més, han reclamat que els directors dels departaments haurien de posar el càrrec a disposició quan canvia el Govern que els ha nomenat. L’executiu ha acceptat la proposta i s’inclou en l’apartat de la llei.

A més, des del ministeri de Funció Pública s’ha respost als empleats que s’està revisant actualment com s’atorguen els complements de responsabilitat adquirida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.