El blog www.escolaverda.ad, una nova eina comunicativa emmarcada dins el projecte Escola Verda, ja està disponible a la xarxa. Es tracta d’una iniciativa dels departaments de Medi Ambient i d’Educació del Govern d’Andorra gestionada i dinamitzada pel Centre Andorra Sostenible.

Actualment, a Andorra hi ha 11 centres acreditats amb el distintiu d’Escola Verda, repartits entre tots els nivells acadèmics dels tres sistemes educatius del país. Aquests centres comprenen un total de 3.783 alumnes, una terç del total d’escolars del país. Enguany, tres centres més s’han adherit al projecte.

L’estructura i el funcionament d’aquest blog s’han dissenyat perquè acompleixi tres grans funcions. En primer lloc, ser un espai d’actualitat i participació de tota la comunitat educativa de les escoles verdes del país. La pàgina principal està dedicada a les notícies, i són els centres adscrits al projecte ―juntament amb la dinamització del Centre Andorra Sostenible― els que mostraran les iniciatives que estan portant a terme en el dia a dia de l’escola, tant pel que fa a les activitats dels alumnes com dels mestres, el personal no docent o les famílies.

A més, tant l’actualitat i l’activitat dels centres com els esdeveniments futurs que puguin ser d’interès per a totes les escoles verdes quedaran recollides en el blog en forma de calendari interactiu a l’espai titulat “Agenda”. En aquest sentit, una data especialment remarcable i que per aquest motiu es destaca dins del blog és el Fòrum de les Escoles Verdes, l’esdeveniment anual que, a inicis del mes de juny i com a celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, serveix de punt de trobada per a totes les escoles verdes del país. Enguany se’n celebra la tercera edició i tindrà lloc el dijous 6 de juny. Com a novetat, per primera vegada un centre educatiu acollirà l’esdeveniment, en aquest cas l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp.

En segon lloc, el blog vol ser l’eina que doni visibilitat al projecte Escoles Verdes d’Andorra a la xarxa, de tal forma que se n’incrementi el coneixement i la repercussió tant dintre del país com a fora. Per aquest motiu, disposa d’informació pràctica i descriptiva sobre què és i què significa ser una escola verda, la importància i els beneficis d’ambientalitzar els centres escolars i com formar part del projecte ―apartat “Fes-te escola verda”, dedicat a les persones o col·lectius interessats en el tema i especialment als centres educatius que encara no són escola verda i volen ser-ho. El blog també disposa d’un espai amb enllaços als webs i xarxes socials de les diferents escoles verdes existents al país, la qual cosa, juntament amb les notícies d’actualitat sobre les seves activitats, serveix per posar en relleu la tasca d’educació en sostenibilitat que fa anys que estan duent a terme.

Finalment, el blog s’ha pensat com a plataforma per a l’intercanvi de recursos pedagògics d’educació ambiental destinats a facilitar la tasca dels centres educatius. Els tècnics del Centre Andorra Sostenible seran els encarregats de revisar i actualitzar periòdicament les novetats sobre aquest tema que puguin ser d’interès per a la comunitat educativa (articles, webs i enllaços, materials docents, concursos i convocatòries, etc.) i les col·locaran a l’apartat titulat “Documents”. De la mateixa manera, hi ha un espai de col·laboració de les escoles verdes perquè puguin aportar experiències i materials propis que vulguin compartir.

D’altra banda, el blog es complementa i s’interrelaciona amb les altres plataformes de comunicació i divulgació amb què treballa el Centre Andorra Sostenible, com són el seu web www.sostenibilitat.ad o les xarxes socials Facebook i Twitter.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada