vehicles sortint del país

Les converses entre el Govern i l’Àrea Metropolitana de Barcelona per com es tramitarà el distintiu perquè els vehicles andorrans puguin accedir a la zona de baixes emissions entren a la recta final. L’executiu hauria descartat fer-ho a través de l’ITV i aposta per gestionar-ho mitjançant el Departament de Transports.

Barcelona començarà a multar l’1 d’abril els vehicles que no portin el distintiu corresponent per circular a la zona de baixes emissions, que inclou la capital catalana i diversos municipis de l’àrea metropolitana.

El Govern d’Andorra segueix negociant amb les autoritats catalanes com fer la gestió des del país. Segons ha pogut saber Ràdio i Televisió d’Andorra, l’opció perquè es pogués aconseguir a través de la ITV, com va avançar el ministre portaveu Eric Jover en roda de premsa, hauria estat finalment descartada i l’aposta seria perquè es faci mitjançant el Departament de Transports, adscrit al Ministeri de Presidència, Economia i Empresa. En qualsevol cas, el ministre Jordi Gallardo envia un missatge de tranquil·litat.

A Barcelona la zona de baixes emissions va entrar en funcionament a partir de l’1 de gener i un mes després el primer balanç calculava que s’havien reduït a la meitat el nombre de vehicles més contaminants, xifrant-los en uns 40.000.