marti-consols2Compromís d´acord entre el Govern i els comuns per tancar la qüestió de les transferències. Si bé l´executiu havia proposat congelar dos anys la xifra en 52 milions, l’acord elevaria la xifra als 54 milions. Caldrà esperar una nova reunió la setmana vinent per assolir el pacte definitiu.

El Govern i els comuns s´han reunit matí i tarda per negociar les transferències a les corporacions. La proposta del cap de Govern, Antoni Martí , era mantenir els diners que han de rebre els comuns en 52 milions d´euros aquests dos anys. Es tracta de la mateixa xifra que van pactar per al pressupost del 2014. Una quantitat que estava per sota de les pretensions dels comuns.

A la tarda s´han reprès les negociacions per mirar l´evolució dels últims anys pel que fa a les transferències i fer números. Tot i que a la sortida els cònsols no han volgut fer declaracions, finalment s’hauria assolit un compromís d´acord entre ambdues parts: congelar les transferències els dos propers anys en 54,6 milions d´euros. Un pacte que s´haurà de tancar definitivament en una reunió la setmana vinent.

Antoni Martí ja va anunciar la setmana passada a RTVA que volia pactar amb els comuns les transferències dels anys vinents en espera de tenir consolidat el nou model fiscal. Assegurava que aquesta qüestió era una prioritat del Govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada