El Govern ha aprovat la convocatòria de les bases per a la concessió del guardó Olympe de Gouges 2021

premiats a olympe des gauges 2020
Els premiats amb el guardó Olympe de Gouges del 2020. Foto: ARXIU

El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta de la secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, la convocatòria de les bases per a la concessió del guardó Olympe de Gouges 2021 de promoció de la igualtat de gènere en l’àmbit laboral. Les empreses que vulguin optar a la quarta edició del guardó poden presentar les seves candidatures fins al 31 d’agost i els plans i mesures d’Igualtat fins al 31 de gener de l’any que ve. El guardó s’entregarà el 8 de març del 2021, coincidint amb els actes per commemorar el Dia de la dona treballadora.

El premi impulsat per l’Executiu té com a objectiu distingir les empreses que s’han compromès amb la igualtat de gènere i que treballen de manera transversal i comunitària per promoure la cultura de la igualtat. S’emmarca dins de les accions de lluita contra la discriminació per raó de gènere i d’acord amb l’objectiu número 5 dels ODS de l’Agenda 2030.

La distinció es va impulsar per primera vegada el 2017 des de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut i amb la col·laboració del departament d’Ocupació i Treball del ministeri de Presidència, Economia i Empresa per lluitar contra la bretxa salarial de gènere i segregació vertical i horitzontal a la feina. A més, el premi també cerca que les empreses impulsin protocols per prevenir l’assetjament sexual i per raó de gènere.

TOTES LES NOTÍCIES