El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha informat de la imminència de la liquidació del nou Impost General Indirecte (IGI) a la finalització del primer trimestre de l’any i a la qual s’hauran d’acollir les empreses amb una facturació anual entre els 250.000 euros i 3,6 milions d’euros. Per aquest motiu, el Govern engegarà una nova campanya informativa que consistirà en l’enviament de correus electrònics als empresaris, així com el recordatori d’aquesta obligació a través dels mitjans digitals.

Fins ara, ja han vingut fent les liquidacions mensuals aquelles empreses que facturen més de 3,6 milions, mentre que en finalitzar el primer semestre la liquidació serà també obligatòria per les empreses amb facturació anual inferior als 250.000 euros.

L’empresari o el professional suporta un IGI quan adquireix béns o serveis i el repercuteix en el moment de la venda de béns o quan presta serveis. Periòdicament ha de presentar una declaració davant l’Administració tributària en la qual ha de restar l’IGI que ha suportat de l’IGI que ha repercutit. El resultat obtingut és l’import d’IGI que ha de pagar per compte del consumidor final o l’import d’IGI que l’Administració tributària li ha de retornar.

L’IGI grava els lliuraments de béns i les prestacions de serveis efectuats en territori andorrà per empresaris o professionals a títol onerós, amb caràcter habitual o ocasional, en el desenvolupament de la seva activitat econòmica, així com les importacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada