El Govern farà sessions informatives sobre el projecte de llei de les jubilacions per a tots els funcionaris

funcionarisEl Govern té previst fer sessions informatives obertes a tots els funcionaris per presentar-los el projecte de llei dels complements de jubilació. Així ho ha assegurat el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, que ha justificat que si de moment no s’ha informat els treballadors és perquè el projecte no estava tancat, però que sí que han estat al dia els sindicats, i que és competència de la Plataforma de Funcionaris anar informant sobre els avenços en les negociacions.

En resposta a les queixes de la Plataforma de Funcionaris sobre el fet que des del setembre del 2012 no s’hagi informat els treballadors de l’Administració dels avenços sobre la modificació dels complements de jubilació, aquest dimecres Cinca ha assegurat que es farà. Ha indicat que si encara no s’ha fet és perquè el projecte de llei no estava acabat, i que en tot cas ‘la Plataforma de Funcionaris aglutina pràcticament el conjunt dels sindicats representants dels treballadors, i per tant em sembla competència dels sindicats informar sobre les negociacions’.

Cinca ha indicat que el proper pas és presentar el text a la Comissió Consultiva, aquest dilluns, i entregar-lo als representants de tots els sindicats. En funció de l’informe de la comissió, el Govern l’estudiarà i avaluarà si cal modificar el projecte de llei, i un cop tancat s’entrarà a tràmit parlamentari. Per a tots els treballadors de l’administració que no estan afiliats als sindicats, el Govern oferirà sessions informatives per presentar el projecte de llei i explicar com repercutirà, ja que segons Cinca ‘no és un projecte de llei fàcil d’entendre’.

Pel que fa al contingut del text, Cinca no ha volgut avançar-lo fins que s’hagi entregat als treballadors, però sí que ha considerat que inclou aportacions que s’han fet a partir de les consideracions dels sindicats en les reunions de treball. Tot i així ha reconegut que ‘queda el regust de no haver pogut arribar a un acord’.