El  cap de Govern, Toni Martí, ha informat que el pròxim 12 de juliol tindrà lloc a Brusel·les una reunió important entre Andorra i la Unió Europea en la qual es presentarà la proposta andorrana sobre el futur del sector del tabac en el marc de la negociació de l’acord d’associació. Martí, que no ha volgut entrar en els detalls del text, ha assegurat que és una proposta que satisfà tant els colliters com els productors, de manera que s’ha mostrat convençut que s’assolirà “un bon acord” en matèria de lliure circulació de mercaderies.
Text: El pròxim dimecres 12 de juliol, Andorra presentarà davant la Unió Europea la proposta per mantenir, almenys durant un temps, el sector del tabac fora de la unió duanera. Així ho ha informat aquest dimecres el cap de Govern, Toni Martí, que també ha assegurat que serà la darrera trobada de les negociacions per l’acord d’associació en què participarà el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que deixarà el càrrec per motius personals pocs dies després.

Martí, que no ha volgut donar els detalls del text, ha assegurat que és una proposta que s’ha fet consultant tant els colliters com els productors, i que “convé a tots els agents implicats”. Martí ha assegurat que així ho argumentaran davant la UE la setmana vinent. Un cop presentada a la Unió Europea, el cap de Govern ha informat que després de vacances “es concretaran les posicions”.

D’altra banda, el cap de l’executiu ha indicat que en les darreres setmanes ha parlat amb les forces polítiques que no estan dins del pacte d’Estat de l’acord d’associació i que la situació “s’ha assossegat bastant”, i que “l’ambient és més constructiu i més plàcid”.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada