El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha presentat al Consell de ministres un primer balanç preliminar de la liquidació del primer trimestre de l’Impost General Indirecte (IGI) La Llei estableix per a les empreses tres fórmules de liquidació. Les societats amb una facturació superior als 3’6 milions d’euros han formulat ja tres autoliquidacions mensuals a l’Administració tributària. El gener se’n van presentar 197, el febrer 196 i el març 195.

Les societats amb una facturació entre 250.000 i 3,6 milions d’euros han presentat la primera liquidació trimestral el passat mes d’abril. En total van efectuar-la un total de 1529 empreses, que també hauran de liquidar al juliol, a l’octubre i al gener del 2014.

L’IGI recaptat a les liquidacions mensuals va ser de 2,389 milions d’euros al gener, de 2,766 milions al febrer i de 3,509 milions al març, mentre que l’IGI recaptat a la liquidació trimestral va ser de 5,585 milions. D’aquesta manera, el total recaptat en els tres primers mesos amb vigència de l’impost via autoliquidacions ha estat de 14,249 milions, una xifra que no inclou la recaptació en Duana.

Pel que fa a les empreses amb un volum de negoci inferior als 250.000 euros, hauran de presentar la seva primera autoliquidació el mes de juliol, corresponent al primer semestre, i el gener del 2014.

El ministre Jordi Cinca s’ha mostrat satisfet tant pels resultats obtinguts, d’acord amb les previsions, com per l’adaptació de les empreses a aquesta nova figura fiscal. El titular de Finances ha destacat la dificultat de fer projeccions sobre la xifra de recaptació a final d’any per diversos factors. Ha apuntat el fet que les empreses més petites no procediran a la primera liquidació fins al juliol, que les importacions segueixen evolucions molt diferents al llarg dels quatre trimestres de l’any i que en aquest període ha tingut molta incidència el descompte dels estocs, una incidència que s’anirà reduint al llarg dels pròxims mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada