El cap de Govern, Xavier Espot ha exposat els projectes prioritaris que l’Executiu ha començat a treballar en aquest inici de legislatura i que donen compliment al pacte del Govern de coalició. D’aquesta manera ha explicat que ja s’estan treballant tres esborranys de documents per donar forma als tres pactes d’estat que el mateix Espot va anunciar durant el debat d’investidura: el pacte d’estat per la Unió Europea, per la sostenibilitat de les pensions i per la salut pública.

Xavier Espot, acompanyat pel ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy; el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres; la ministra de Turisme, Verònica Canals; la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó; la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla; la ministra de Cultura i Espots, Sílvia Riva i la secretària general, Ester Fenoll, han compartit dinar aquest dilluns al migdia amb l’equip de monitors de les colònies d’AINA encapçalats per mossèn Ramon Rossell. Després del tradicional dinar, els membres del Govern han comparegut davant la premsa.

El cap de l’Executiu ha avançat que aquest dimecres es reunirà amb el president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat, per fer-li extensiu el document consensuat entre els grups parlamentaris que donen suport al Govern, i ha afirmat que farà el mateix, durant les propers setmanes amb el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.

Quan al pacte d’estat de la sostenibilitat de les pensions ha argumentat que s’està treballant de manera paral·lela a l’estudi actuarial que prepara la CASS per formalitzar l’entesa. També hi ha sinergies i ja s’han fet reunions amb els grups de l’oposició per donar curs al tercer pacte d’estat, el de salut pública. “Ja fa setmanes que hi treballem i no esperem que s’esgotin els 100 dies de gràcia”, ha resumit Espot.

El cap de Govern també ha destacat altres projectes que configuren les línies estratègiques a tirar endavant durant aquesta legislatura com la llei que s’està acabant de gestar de transparència i bon govern, la prioritat de donar una resposta eficient i efectiva als malalts de càncer amb els tractaments més innovadors, l’impuls de les polítiques de participació ciutadana, l’elaboració d’un llibre blanc sobre la política cultural així com mantenir la línia de rigor pressupostari i limitar al màxim el dèficit sense oblidar les inversions prioritàries de caràcter social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada