El Govern estudia una auditoria externa per la fuga del pres

A finals d’aquesta setmana podria estar enllestit l’informe intern que s’està fent per esclarir les condicions en les quals un pres va aconseguir escapar-se del Centre Penitenciari de la Comella la setmana passada. A més, des de l’executiu s’ha anunciat la possibilitat d’encarregar una auditoria externa que podria incidir en aquells aspectes que es poden millorar dels protocols de seguretat de la presó.

El ministre Josep Maria Rossell ha avançat que tenen la intenció d’obtenir el parer d’experts en seguretat a centres penitenciaris, a banda de l’informe intern que s’està duent a terme i que podria estar enllestit a finals d’aquesta setmana, per veure si els protocols de seguretat actuals són suficients. D’aquesta manera, ha dit, es podrien modificar en el cas que fos necessari.

El ministre de Justícia i Interior no ha volgut donar dades del contingut de l’actual informe intern que encara no està tancat, ja que davant la possibilitat que s’haguessin d’obrir informes disciplinaris a algun o alguns funcionaris de la presó, s’estarien vulnerant els seus drets donant a conèixer el contingut de la investigació.