La  pregunta del conseller general liberal Jordi Gallardo en la sessió de control al Govern d’aquest dijous ha permès conèixer més detalls sobre el futur edifici The Cloud que està projectant el Govern. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha explicat que estan fent una “evolució del projecte” i que de moment encara no hi ha res tancat pel que fa als seus usos, però que el preu de l’obra no ha augmentat i es treballa sobre els 34 milions d’euros. Així, preguntat sobre la possibilitat que l’edifici pugui acollir el futur casino, ha reiterat que no es tanquen a res, però que en tot cas es treballa amb la possibilitat que aquesta infraestructura no estigui dins l’edifici, sinó sota la plaça i amb una entrada independent, perquè la voluntat és que el ‘The Cloud’ sigui un edifici “exclusivament tecnològic”.

El ministre Jordi Torres ha explicat que s’estan fent adaptacions al projecte inicial per a l’edifici The Cloud, de manera que s’ha reduït la zona comercial i s’ha augmentat la zona de parc tecnològic, ja que l’objectiu és que “el projecte sigui rendible i tingui un període de retorn coherent”.

Pel que fa a la recerca d’empreses que es vulguin establir a l’edifici, Torres ha indicat que durant el darrer any i mig s’han fet una dotzena de contactes amb empreses tant nacionals com internacionals, i tot i que encara no s’ha tancat cap acord “perquè és molt difícil obtenir un compromís a tres anys vista”, sí que ha assegurat que hi ha empreses interessades en iniciar negociacions quan s’aproximi la data d’obertura. A més, ha afegit que s’han rebut demandes de dos grups de restauració internacionals importants que han manifestat el seu interès en establir-se a l’edifici.

El conseller general liberal Jordi Gallardo ha retret al Govern les contradiccions pel que fa al cost de la infraestructura i les “incerteses” sobre els seus usos. En aquest sentit, el ministre ha assegurat que es continua treballant per mantenir-se sobre l’estimació de cost inicial, és a dir, 34 milions d’euros, de manera que si bé s’han afegit elements al projecte, també se n’han eliminat, com és el cas de la zona d’auditori que estava inicialment prevista.

El ministre ha afegit que de moment es treballa amb cinc plans de negoci diferents i que espera tenir els usos clars abans de l’estiu per poder fer la licitació de l’obra. Així, ha assegurat que amb tota seguretat el projecte es podrà engegar abans de finals d’any i, tenint en compte que el termini dels treballs és d’uns 30 mesos, l’edifici podria ser una realitat a finals del 2019 o principis del 2020.

Text i foto: ANA

1 comentari

  1. Aquest edifici canvia de utilitat segons el vent, ara un altre cosa, quan encara no sabem si les empreses vindran. Qué tal una plaça pública?.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada