El Govern estudia si retira la nacionalitat als dos implicats en la trama xinesa

El Govern ha confirmat que va rebre dues demandes d’extradició en relació a l’operació Emperador, i que van ser refusades perquè es tracta de ciutadans andorrans, referint-se a l’empresari detingut a la Seu d’Urgell i actualment en presó incondicional, i al treballador de banca que es troba al país en llibertat. Tot i això, com que en les demandes es posava de relleu que també tenen nacionalitat espanyola, s’han obert expedients per confirmar aquest fet i conseqüentment iniciar el procediment per desposseir-los de la nacionalitat andorrana. D’altra banda, el ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha assegurat que no hi ha hagut malestar en les relacions amb Espanya pel fet que es vagi denegar l’extradició, i que això no afectarà en absolut a futures negociacions de convenis.

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha confirmat aquest dimecres que els dos pressumptes implicats en la trama xinesa tenien la doble nacionalitat, i que per tant Andorra en va denegar l’extradició, que es va tramitar a través de la Interpol, emparant-se en la llei andorrana. Per aquest motiu, s’han incoat els procediments preceptius per veure si aquest fet es confirma, i si és així, iniciar els tràmits per retirar-los la nacionalitat andorrana, perquè no estarien complint la llei. Cinca ha afegit que això haurà de seguir el seu procés, en el qual si arriba el cas, les persones afectades hauran de fer les seves al·legacions.

En el cas de l’empleat de banca que es troba al país en llibertat, Cinca ha assegurat que ‘Andorra no s’ha quedat de braços creuats i s’ha respost com s’havia de respondre’, i que per tant hi ha un procediment obert a la Batllia, i que si s’ha incomplert la llei i s’ha produït un delicte de blanqueig de diners, ‘la justícia actuarà’.

El ministre també ha mostrat la seva ‘absoluta tranquil·litat’ pel fet que aquesta denegació de l’extradició demanada per l’estat espanyol no afectarà a futures negociacions de convenis, perquè ‘Espanya no pot demanar ni li demana a Andorra que compleixi la seva llei, ni a l’inrevés’. En aquest sentit, ha assegurat que ‘no hi ha hagut cap malestar’, que ‘s’ha entès perfectament’, i que hi ha ‘perfecta satisfacció’ per part de les dues parts de com s’està portant el procés.

2 comentaris

  1. Totalment d’acord.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES