El Govern estudia la possibilitat d’ampliar el personal que pot estar en suspensió temporal

Sessió del Consell General
Sessió del Consell General. Foto: Demòcrates

El Govern ha informat, en la sessió de Consell de preguntes d’aquest dijous a la tarda, que estudia la possibilitat d’ampliar la xifra de treballadors que es pot acollir a la suspensió temporal de treball, que actualment és d’un màxim del 75% de la plantilla. Això requeriria una modificació legislativa a la darrera llei de mesures urgents.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha assegurat en la sessió de Consell de preguntes que es podria superar el 75% de treballadors d’una empresa que es poden acollir a una suspensió temporal de contractes de treball.

Gallardo ha matisat que seria una mesura limitada en el temps i s’hauria de fer amb un canvi legal en la llei de mesures urgents. També ha denunciat que la figura del tancament voluntari d’empreses s’ha suprimit perquè va crear abusos.

Des del Partit Socialdemòcrata (PS) s’ha mostrat la voluntat de cooperar però s’ha dit que el text legislatiu s’hauria d’haver negociat més. La consellera socialdemòcrata, Judith Salazar ha apuntat que aquesta negociació no es va fer amb el temps suficient.

Terceravia també vol més cooperació en aquest àmbit. Josep Pintat ha remarcat que “estem dispostos a col·laborar”.

Gallardo ha volgut recordar, però, que els recursos públics no són infinits i que en alguns casos s’haurà de dir no a algunes demandes.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES