somEl Govern està estudiant canviar l’estatus jurídic d’Andorra Telecom, que es podria convertir en una societat anònima. Fonts governamentals han explicat que s’estan analitzant possibles models i que el model d’una S.A. pot ser una opció, tot i que encara no està acabat de decidir. Aquesta és la fórmula que es va seguir amb Rtvasa, i segons les fonts consultades l’objectiu seria que la parapública pugui obrir-se a noves activitats i fins i tot poder operar a l’estranger. A més, el canvi permetria gaudir de més facilitats de gestió, deslligant-se de l’estatus de parapública. Aquesta decisió també podria obrir la porta a l’entrada de capital privat, tot i que les fonts governamentals ho han descartat.

Convertir Andorra Telecom en una societat anònima (S.A.) és una de les possibilitats que analitza el Govern, que perdria d’aquesta manera l’estatus actual de parapública. Aquest canvi donaria una major llibertat d’actuació a Andorra Telecom, segons les fonts consultades, que passaria a dependre d’una junta d’accionistes en lloc d’un consell d’administració com actualment, encara que la junta d’accionistes fos 100% del Govern com el cas d’Rtvasa.

Fonts del Govern han assegurat que no hi ha res fet ni decidit, que s’estan analitzant possibles models i que el de la S.A. podria ser una opció. En cap cas, però, el fet de convertir-se en una S.A. significaria l’entrada de capital privat, segons les mateixes fonts.

Altres fonts consultades han explicat que el canvi d’estatuts de la parapública per donar aquest nou estatus jurídic, a més de donar més facilitat a la gestió, serviria per poder obrir el servei de telecomunicacions d’Andorra a altres activitats, i fins i tot no es descarta poder operar a l’estranger.

Quedaria per saber si l’estatus dels treballadors també canviaria, o per contra continuaria mantenint la relació laboral actual.