jutjats-seuEl Govern espanyol vol tancar els jutjats comarcals, com ara el de la Seu d’Urgell, i concentrar l’activitat judicial a les capitals de demarcació. Això obligaria els habitants del Pirineu a traslladar-se a Lleida per a quasi tots els casos relacionats amb judicis i declaracions, a banda dels pertinents tràmits.

Segons ha anunciat el ministre espanyol de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, l’avantprojecte de llei orgànica del Poder Judicial estableix que els partits judicials actuals desapareixeran i passaran a ser tota la província, amb l’única excepció de Madrid i Barcelona. Això significaria la pràctica desaparició de jutjats com els de la Seu, Puigcerdà, Tremp i Vielha, que quedarien reduïts a determinades gestions.

El conseller de Justícia, Germà Gordó, ja ha expressat el rebuig al projecte, que incrementaria el cost de la justícia per als habitants pirinencs pel que fa a desplaçaments. Una de les grans incògnites que planteja la llei és què es faria amb els actuals edificis, molts dels quals, com el de la Seu, han estat inaugurats els darrers anys. La Generalitat ha invertit uns 600 milions d’euros en aquesta renovació d’equipaments.

En la mateixa línia, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, també està en contra de centrar l’activitat a Lleida ja que això “allunya l’administració del ciutadà”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada