El municipi de la Seu d’Urgell podria passar a ser gestionat de manera parcial o total des de la Diputació de Lleida. Així ho contemplen alguns dels preceptes de la reforma de l’Administració Local que ha presentat aquest divendres el ministre espanyol d’Hisenda, Cristóbal Montoro.

En la compareixença, Montoro ha confirmat que els municipis de menys de 20.000 habitants -és a dir, tots els de l’Alt Pirineu-, en els casos en què “no puguin finançar els serveis públics” se’ls obligarà a “traslladar la seva gestió a les diputacions, en la condició de següent esglaó de l’administració local”. El Govern del PP ha reconegut que la seva intenció és que les diputacions provincials es converteixin en “els grans gestors de serveis per a municipis més petits, que són la majoria”.

L’informe també planteja la liquidació a efectes pràctics de molts petits municipis, tenint en compte que es prohibirà cap mena de retribució a alcaldes d’ajuntaments amb menys de 1.000 habitants. És a dir, la gran majoria de consistoris de l’Alt Pirineu. En aquest sentit, es calcula que dels 68.285 regidors que hi ha actualment a l’Estat, només 12.128 tindran un retribució, que serà per dedicació exclusiva.

El ministre també ha explicat que quedarà prohibida la creació de noves empreses públiques i que les actuals s’hauran de sanejar o bé tancar. Montoro ha negat que la mesura suposi “treure competències als ajuntaments” i l’ha qualificat eufemísticament de “reordenament”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada