Un centenar de veïns dels blocs que seran evacuats preventivament a causa dels treballs d’estabilització d´uns blocs rocosos del Roc dels Corbs es van aplegar ahir a la nit al centre de congressos de la capital per tal d´escoltar les explicacions dels tècnics sobre la situació que afecta els habitatges.

El Govern i el comú, seguint les instruccions dels tècnics, desallotjaran els immobles, unes 300 persones, com a mesura de precaució a partir del diumenge 6 de març, a les 9 de la nit i durant almenys una setmana. Els edificis afectats són els números 4, 6, 10 i 12 del carrer Mestre Xavier Plana i els 32 i 42 del carrer Ciutat de Valls. També es tancarà l´accés als carrers mentre es realitzin els treballs. El problema són dos blocs grans, de tres i cinc tones de pes, que en unes condicions desfavorables presenten risc de desprendre’s a causa dels treballs. Ahir es va insistir que es tracta d´una mesura preventiva.

Govern i comú es faran càrrec de les despeses dels veïns durant els dies que estiguin fora de les seves llars. Des de dilluns es començaran a buscar hotels propers a la zona per allotjar les famílies afectades. El Govern va prendre la decisió ahir al matí, juntament amb el comú, un cop va disposar de l´informe demanat a l´empresa Euroconsult. L´informe deixa clar que en cas de despreniment, existeix un 25% de possibilitats que un dels rocs impacti amb algun dels edificis.

La zona on es troben aquests edificis és considerada d´alt risc, és a dir, zona vermella. Actualment la llei prohibiria construir en el mateix indret, un fet que va ser possible en el seu moment perquè no existien estudis cartogràfics avançats.

La zona del Roc dels Corbs està inclosa en un pla de millora de la seguretat de la solana de la capital que es va iniciar fa uns 12 anys. Fins ara s´han invertit 15 milions d´euros i aquesta serà la darrera fase.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada