serveis-socials-gloriaEl  Govern treballa per unificar els preus i els serveis de totes les escoles bressol perquè les famílies de qualsevol parròquia tinguin les mateixes condicions. Així ho ha explicat la consellera de Social del Comú de Sant Julià de Lòria, Francesa Barbero, durant la presentació de la nova ubicació del Departament de Serveis Socials a la plaça Major. A partir del mes de novembre, els nens de Sant Julià passaran de pagar 330 euros mensuals per l’escola bressol, a pagar-ne 350, amb l’objectiu d’apropar-se al nivell d’altres escoles, ja que aquesta és la més barata, i de treballar en la direcció que planteja el Govern per a un futur. 

El Govern està analitzant la possibilitat d’unificar les tarifes i els serveis de totes les escoles bressol del país perquè tots els ciutadans tinguin les mateixes condicions independentment de la parròquia on visquin. Es tracta d’un estudi embrionari que actualment es troba en fase de recopilació d’informació i planteja cobrar al voltant de 350 euros mensuals per nen. Així ho ha explicat la consellera de Social de Sant Julià de Lòria, Francesca Barbero, durant la presentació de les noves instal·lacions del Departament de Serveis Socials a la tercera planta de l’edifici de l’antic hotel Glòria a la plaça Major.

Barbero ha avançat que des de l’àmbit comunal han decidit apujar ja les tarifes de l’escola bressol perquè actualment està entre les més barates del país, i al mes de novembre ja passaran de pagar 330 euros mensuals a pagar-ne 350.

Segons ha explicat la consellera, les ajudes socials que ofereixen des del Comú són similars a les d’anys anteriors, tot i que ha canviat el perfil i molts dels demandants són famílies monoparentals que tenen complicacions per conciliar la vida familiar i laboral i necessiten ajudes per a la guarderia o la ludoescola. Tot i que la societat participada de l’escola bressol travessa importants dificultats econòmiques, Barbero assegura que aquest augment de tarifes suposarà una petita ajuda, però “totes les escoles bressol són deficitàries, ara cal estudiar si ens interessa seguir així o que sigui comunal”.

Pel que fa al canvi d’ubicació del Departament de Serveis Socials, l’objectiu és apropar el servei a la ciutadania i fer-l’hi més accessible en cas de necessitar fer algun tràmit o alguna consulta, ja que al mateix edifici es troba el Centre de Salut, l’Associació de la Gent Gran, o el Servei de Joventut. Actualment es treballa per adequar la quarta planta per destinar-la a l’Agrupament Escolta Lauredià.

Text i foto: ANA

2 comentaris

  1. Pot ser q es miri be!!! ja q el preu es desorbitat, a sobre s’ha de portar els bolquers, biberons, roba de tecanvi, la llet en pols si pren biberon i un llarg etc…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada