El Govern es planteja seriosament prorrogar la prohibició d’augmentar el preu dels lloguers més enllà de l’IPC ja que considera que ha estat una mesura efectiva. També vol que l’institut de l’habitatge sigui el dipositari dels contractes. Així ho ha afirmat el ministre d’Economia.

La publicació de l’enquesta de pressupostos familiars va generar, una vegada més, una allau de crítiques per la mitjana que donava del preu del lloguer, situada en 601 euros mensuals.

Això va portar el ministre d’Economia a parlar de l’enquesta i de les mesures que el Govern està estudiant per frenar l’augment dels preus. Jordi Gallardo va valorar la prohibició d’augmentar els preus dels contractes més enllà de l’IPC i va apuntar que la mesura es podria prorogar. “El raonador del ciutadà ho va valorar com una acció molt positiva, que ha tret pressió a aquelles famílies que pateixen perquè el cessament del seu contracte els pugui abocar a un increment, una renovació amb un nou contracte. Això és valora positivament des del Govern i es va anunciar que segurament és una de les accions que ja podem donar com a bones”, considera.

El que sí va donar com un fet consumat és la creació de l’institut de l’habitatge que hauria de ser dipositari dels contractes de lloguer, no per exercir de controlador, sinó per poder estudiar comportaments. “Que tingui un paper de catalitzador i, fins i tot, arbitratge en positiu, d’interactuar entre l’arrendatari i el llogater perquè hi pugui haver un diàleg més fluid i des d’una institució parcial”, espera el ministre d’Economia.

Gallardo va deixar clar que de moment no es farà un registre de la propietat, tot i que no va descartar tornar-ne a parlar més endavant.