El Govern es planteja canviar la llei per aplicar les prejubilacions al funcionariat del cos general

Ministra de Funció Pública i Simplificació de l'Administració, Judith Pallarés
La ministra de Funció Pública i Simplificació de l’Administració, Judith Pallarés. Foto: SFG

El Govern es planteja canvis legislatius per aplicar les prejubilacions al funcionariat del cos general. Afectaria sobretot aquells treballadors que no s’adaptin als canvis del model digital. Precisament aquest canvi servirà per estalviar gestions, reduir desplaçaments i el personal necessari per atendre l’operativa diària. Ho ha explicat la ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, aquest dilluns a la tarda davant la comissió legislativa.

El nou model digital que s’aplicarà progressivament a l’administració permetrà estalviar processos, guanyar en operativitat i, per tant, en personal. Però per això es requereixen funcionaris amb preparacions específiques en les noves tecnologies.

Els que no responguin a aquest perfil rebran la formació escaient, però els que no s’adaptin al nou model es podran acollir a prejubilacions. És una de les opcions que valora el Govern davant el repte de convertir l’administració en un servei mes d’acord amb la nova realitat tecnològica.

Ho ha avançat la ministra de Funció Pública i Simplificació de l’Administració durant la compareixença d’aquesta tarda a la comissió legislativa.

Segons ha remarcat, “l’entorn digital és una qüestió que podria afectar en aquesta visió de futur”, però ha assegurat que “si plantegem qualsevol qüestió pel que fa al tema de les prejubilacions, el canvi és legislatiu”.

La transformació digital es planteja a llarg termini, amb una important aposta tecnologia per als pròxims dos anys.

A més, la digitalització canviarà els edictes, ja que es prioritzaran altres competències d’acord amb la filosofia del nou model que es vol aplicar. Els plans de formació promouran la mobilitat dels treballadors entre departaments.

TOTES LES NOTÍCIES