marti-portugal

El  cap de Govern, Toni Martí, s’ha mostrat obert aquest divendres a treure les deduccions especials a les societats, un dels punts que, tal com ha explicat, han fet incloure el país en la llista de 86 països que la Comissió Europea considera com potencials paradisos fiscals. Tot i això, Martí s’ha mostrat molt tranquil davant la possibilitat que Andorra torni a ser considerat un paradís fiscal, ja que ha indicat que es tracta d’una avaluació realitzada al 2013, i des de llavors “Andorra ha legislat en relació a la transparència”. Per tant, no creu que hi hagi cap problema en la pròxima avaluació l’any vinent, ja que assegura que “s’han fet els deures”.

Després que la Comissió Europea hagi inclòs Andorra en una llista de països susceptibles de ser considerats paradisos fiscals, assenyalant en el cas andorrà que la transparència i el règim tributari preferent són els dos principals problemes, Martí ha aclarit aquest divendres que no hi ha cap “inquietud” per part de l’Executiu respecte a aquesta decisió. El cap de Govern ha assegurat que s’han pres les mesures pertinents per regular els aspectes comentats per la Comissió Europea, ja que la llista es va elaborar en una avaluació realitzada el 2013.
A més, Martí està obert a poder canviar la Llei de societats, que preveu un règim especial amb deduccions del 80%, un dels punts remarcats per la UE i que el Govern s’està plantejant modificar per tal d’adaptar-se millor als estàndards europeus. Així mateix, el cap de l’Executiu ha destacat que pel que fa a tota la resta “complim” i que en matèria fiscal Andorra disposa d’una fiscalitat “homologable”.

Segons Martí, el conveni amb l’OCDE i les altres mesures dutes a terme pel Govern han servit per generar un entorn de transparència, que permetrà modificar la decisió de la Comissió en aquesta llista. A més, el cap de Govern ha recordat que aquesta informació prové d’una avaluació realitzada fa tres anys i que “ha passat molta aigua sota el pont” d’ençà que es va fer. Així, es mostra convençut que en la pròxima avaluació l’any vinent no hi haurà cap problema. “L’important és que hi ha un rumb marcat i cal no torçar-se”, ha conclòs.

(Text i foto:ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada