vot-correuEl Govern s’ha mostrat favorable a legislar per permetre que els andorrans residents a l’estranger puguin votar per correu. Així es desprèn del criteri favorable publicat aquest dimecres al Butlletí del Consell General a la proposició de llei de modificació de la llei electoral i de referèndum presentada pel grup parlamentari demòcrata. Així mateix, l’Executiu es compromet a desenvolupar els mecanisme per poder implantar en un futur el vot electrònic.

El Butlletí ha publicat aquest dimecres el criteri favorable del Govern a la modificació que ha de permetre als andorrans residents a l’estranger exercir el seu dret a vot per correu. La proposició de llei obre la possibilitat de fer ús del vot per dipòsit judicial per correu als electors residents a l’estranger que constin com a tals en el registre electoral, així com a aquells electors que, tot i no constar com a inscrits en el registre electoral com a residents a l’estranger, acreditin que estan cursant estudis o realitzant una activitat laboral o professional.

El Govern considera que és una reforma pertinent ‘ja que permetrà finalitzar l’escrutini el mateix dia i evitar la inseguretat que podria provocar un possible canvi de resultat electoral’.

Les consideracions del Govern posen en relleu que la llei preveu els mecanismes per poder fer efectiu el vot per correu que permeten garantir la seguretat del procés electoral i eviten possibles conductes fraudulentes. A més, també en destaca la creació d’un registre electoral nacional sense perjudici dels set registres electorals comunals ja existents amb la voluntat d’aportar més seguretat jurídica.

Per acabar, el Govern assenyala que en un futur, quan sigui possible, ‘caldrà anar més enllà i preveure el vot electrònic’. I en aquest sentit, es compromet a desplegar tots els requisits tecnològics i legals que permetin el vot electrònic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada