El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha indicat que el Govern acatarà la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans sobre el cas del ginecòleg Gouarré, de manera que en els propers tres mesos, i un cop realitzats tots els tràmits necessaris, abonarà els 26.250 euros que el tribunal europeu els ha condemnat a pagar. Amb tot, Cinca considera que cal emmarcar bé els motius pels quals es condemna l’Estat andorrà, ja que la sentència no posa en qüestió el delicte comès pel ginecòleg, sinó que és una qüestió tècnica relacionada amb la modificació del Codi Penal del 2005 i el fet que una inhabilitació no pugui superar la durada de la condemna principal de presó.

La sentència del Tribunal d’Estrasburg, feta pública aquest dimarts, determina que Andorra ha vulnerat dos articles en el procés contra el ginecòleg andorrà Gérard Gouarré Patte, condemnat el 1999 a cinc anys de presó i la prohibició d’exercir la professió de per vida per abusos sexuals. La Cort Europea considera que se li hauria d’aplicar la pena més favorable d’acord amb el que estableix la revisió del Codi Penal del 2005, per la qual cosa ha condemnat l’Estat andorrà a abonar al demandant 12.000 euros en concepte de dany moral, i 14.250 per costos i despeses.

El Govern s’ha compromès a acatar la sentència en el termini establert, tot ressaltant que no hauria estat una bona notícia que se’ls hagués condemnat a pagar els danys i perjudicis que es reclamaven, que ascendien a gairebé un milió i mig d’euros. Sobre la possibilitat que hi pugui haver una nova modificació del Codi Penal arran d’aquesta sentència, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha indicat que de moment no s’ha plantejat. 

Text: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada