El  ministre portaveu, Jordi Cinca, ha destacat aquest dimecres en roda de premsa que si la situació que viu Nevasa culminés amb la desaparició de la marca Grandvalira “seria una molt mala notícia” no només per als socis de la societat, sinó per a Andorra i per la seva condició de destinació turística. Per aquest motiu, ha emplaçat tots els actors concernits a “asseure’s les vegades que faci falta per trobar una solució”. Cinca ha volgut desvincular aquesta situació de la declaració de projecte d’interès nacional de la plataforma de Soldeu, i ha aprofitat per anunciar que el Govern ha desestimat el recurs dels germans Viladomat. A més, el ministre considera que aquesta no pot ser la causa “d’una decisió d’aquesta dimensió”. També ha assegurat que en els darrers anys hi ha hagut un nivell d’inversió al Pas de la Casa major que en els darrers vint anys, però que, en qualsevol cas, considera que les inversions no es poden valorar per la parròquia on es fan, sinó que totes reverteixen en Grandvalira i en el conjunt del país.

El Govern també ha mostrat la seva preocupació, aquest dimecres, per la decisió de l’accionista majoritari de Saetde d’activar el procés per dissoldre la societat Nevasa. Tot i assegurar no conèixer suficientment les desavinences que han provocat la situació, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha alertat que si això culmina amb la desaparició de la marca Grandvalira, seria una molt mala notícia per a Andorra i la seva oferta turística, tenint en compte que el domini és un referent de l’oferta d’esquí del sud d’Europa.

Per aquest motiu, Cinca ha dit que el Govern estarà atent a com evoluciona la situació i espera que tot es recondueixi, de manera que ha emplaçat totes les parts implicades a “asseure’s les vegades que faci falta per trobar una solució” per mantenir tant el domini com la marca.

Pel que fa a la plataforma de Soldeu, que hauria estat el detonant de la decisió de Viladomat, Cinca considera que “són dues coses diferents” i que “és pràcticament impossible” que una nova infraestructura que millorarà Grandvalira pugui ser el motiu de dissolució de la societat. Així, el Govern ha seguit endavant amb la seva intenció de desestimar el recurs que Viladomat va presentar contra el projecte, una decisió que ha estat aprovada aquest mateix dimecres. L’executiu sosté que la infraestructura està vinculada a l’esquí, un esport molt vinculat al turisme, a l’arrelament cultural del país i a l’educació, per la qual cosa considera que són arguments que s’encabeixen dins de la definició d’una infraestructura d’interès nacional, igual com es va fer en el seu moment amb l’Estadi Nacional o el Centre de Tecnificació d’Ordino.

D’altra banda, Jordi Cinca també ha volgut desmentir les crítiques rebudes sobre el fet que el Pas de la Casa no hauria rebut prou inversions, assegurant que el nivell dels últims anys és major al dels darrers vint anys, i recordant que actualment estan en fase d’execució plans d’embelliment i millora. Amb tot, considera que qualsevol inversió, sigui de la parròquia que sigui, beneficia el conjunt del país, i que totes les inversions que es puguin fer a Soldeu o al Pas de la Casa “sumen, i en cap cas resten, al conjunt de Grandvalira”.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada