El Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha editat, amb motiu de la celebració de l’Any internacional dels llegums, el recull de receptes “Amb un toc de llegums”.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha presentat, aquest dilluns el llibret que recull dotze receptes de xefs andorrans que inclouen llenties, mongetes o cigrons.

Calvó ha explicat que aquest any les Nacions Unides han declarat l’Any internacional dels llegums per posar de manifest la importància d’aquests aliments pel fet que són molt rics en nutrients i amb grans beneficis per a la salut. A més, poden afavorir la lluita contra la malnutrició a nivell mundial, ja que són una font de fibra, proteïnes, vitamines i minerals com el ferro.

Els llegums, a més, són econòmics i fomenten l’agricultura sostenible perquè permeten millorar la qualitat del sòl on es cultiven.

La ministra ha informat també que els llegums són la font de proteïna que menys aigua necessita per a la seva producció: mentre que per a un quilo de carn de vedella es necessiten 13.000 litres d’aigua, per a un quilo de llegums només en calen 50 litres.

Calvó ha reconegut, però, que els llegums no són l’aliment preferit de la majoria de gent, i per aquest motiu s’han volgut posar a disposició de la ciutadania receptes atractives que incentivin el seu consum.

Així, s’han elaborat un total de 1.000 llibrets que es distribuiran a les fires i també es podrà consultar el recull en format digital.

1 comentari

  1. Vaya quina il·luminada, llonsar diners en projectes sense solta ni volta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada