mapa topografic

El Ministeri d’Ordenament Territorial ha editat un mapa topogràfic de tot el país 1:25.000 que substitueix la darrera edició, de l’any 1989. Aquest mapa, de grans dimensions (1,42 x 1,15m) cobreix tot el territori del Principat en un sol full, i es pot adquirir a l’àrea de cartografia i a diverses oficines de turisme i llibreries del país. Se n’han editat un total de 9.000 exemplars.
Aquesta segona edició del mapa topogràfic s’ha fet a partir de la generalització del mapa d’Andorra 1:5000 de l’any 2003, i les zones que no quedaven cobertes s’han obtingut a partir de cartografia d’escales més petites.

En aquesta edició s’han aplicat algunes novetats respecte a la del 1989, com la incorporació de la darrera versió de toponímia oficial, del 2010. A més, disposa de més cobertes de sòl, com molleres i herbassars, i les zones dels països veïns cobertes pel mapa estan cartografiades, a diferència de l’anterior versió.

El mapa conté una llegenda cartogràfica, una llegenda turística i informacions útils en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès. El mapa recull tota la informació topogràfica pròpia de l’escala com ara: la xarxa viària, l’orografia, la hidrografia principal, els límits administratius, les construccions i línies elèctriques, cobertes del sòl com ara boscos, tarteres, herbassars i molleres així com la toponímia oficial major i menor actualitzada.

Pel que fa a informació de muntanya i turística, el nou mapa també inclou els espais naturals protegits, càmpings, museus, esglésies, ponts d’interès, zones arqueològiques, curiositats naturals, refugis de muntanya, cascades i coves, estacions d’esquí, àrees BTT, àrees de repòs, zones de barranquisme, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada