El Govern donarà prioritat a la llei de marques després de la demanda dels tres clústers d’Actua

El Ministeri d’Economia ha decidit donar prioritat a l’elaboració del projecte de llei de marques i patents després que els tres clústers de la iniciativa Actua hagin posat en relleu la necessitat d’aquesta regulació per al seu bon funcionament. Així ho ha explicat el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, que ha indicat que aquesta eina és important per donar la possibilitat de patentar les marques des d’Andorra de manera que siguin homologables internacionalment. De fet, el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, s’ha compromès a enllestir aquest text en el proper semestre per donar resposta a aquesta demanda. Aquesta ha estat una de les barreres que de moment s’han posat en relleu en la primera reunió anual dels tres clústers de la iniciativa Actua, on hi ha hagut una bona implicació i participació.

La primera trobada anual dels clústers de Salut i Benestar, Noves Tecnologies i Educació de la iniciativa Actua ha tingut lloc, aquest dimecres, a l’Hotel Roc Blanc. En aquest esdeveniment els participants dels diversos clústers han tingut ocasió de compartir experiències, exposar les barreres amb què es troben les diferents actuacions i també coordinar-se i ajudar-se. L’organitzador de l’esdeveniment i coordinador del clúster de Salut i Benestar, Pascual Gracia, ha indicat que arrel de diverses iniciatives privades que s’han presentat, han tingut ocasió de veure que hi ha punts on han de treballar de la mà els diferents clústers, com per exemple les iniciatives de noves tecnologies adreçades a la salut, o cicles de conferències sobre sanitat.

En el treball d’aquest any, a més, s’han evidenciat les barreres més importants amb què es troben els clústers en el seu treball, i concretament s’ha posat de manifest la necessitat de la llei de marques i de patents. Tal com ha indicat el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, aquesta llei és necessària perquè les empreses puguin patentar les seves marques des d’Andorra i que aquestes siguin homologables internacionalment.

Tot i que el Govern ja tenia aquesta regulació com a objectiu, en el treball de la iniciativa Actua s’ha manifestat la seva urgència, i per tant l’Executiu ha decidit donar-hi prioritat. Tant és així que el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha anunciat que s’enllestirà la llei durant el proper semestre.

A més, també es va detectar la necessitat de millorar les condicions de les telecomunicacions per als turistes i ja s’està treballant en aquest aspecte. El clúster de Salut i Benestar també ha evidenciat la necessitat d’altres regulacions com per exemple la del banc de teixits.

Després de la celebració d’aquesta primera reunió anual, Missé ha indicat que el proper pas, que estava previst per a aquestes dates, hauria de ser la institucionalització dels clústers, és a dir, privatitzar-los i que sigui la iniciativa privada la que els lideri. En aquest aspecte es va una mica endarrerit, ja que Missé ha indicat que el clúster de Noves Tecnologies està prou ‘madur’ per plantejar-se la institucionalització, però els altres dos encara no. Tot i així, el secretari d’Estat ha indicat que no és per manca d’implicació sinó perquè no s’ha avançat tan ràpid perquè ‘no hi ha hagut una visió tan ràpida’.

TOTES LES NOTÍCIES