El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha explicat aquest dimecres que el Govern està treballant per trobar una solució a la situació del Comú de la Massana, que a finals d’any estarà per sobre del límit d’endeutament, incomplint així la Llei de finances comunals. Cinca ha indicat que estan preparant una modificació legislativa i que la solució passa per establir una moratòria i instar el Comú a destinar més ingressos a amortitzar deute. En aquest sentit, el ministre ha indicat que serà una solució per fer front a la situació concreta de la Massana, ja que en un principi la resta de comuns compliran la llei, malgrat que Ordino i Canillo estaran més al límit del sostre d’endeutament i caldrà veure com afecten els tancaments de les temporades d’hivern de les respectives estacions.

Tenint en compte que el Comú de la Massana no estarà dins del límit d’endeutament a 31 de desembre del 2013 tal com obliga la llei, el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha assegurat que el Govern està preocupat per aquest tema i que està estudiant solucions per evitar ofegar el Comú i que tant aquest com l’estació de Pal Arinsal siguin viables. En aquest sentit, Cinca ha valorat positivament els passos que ha anat fent el Comú de la Massana per restructurar l’endeutament i definir un pla d’amortització, i ha indicat que de cara a les properes setmanes es reuniran amb els seus responsables per treballar i buscar una solució a llarg termini, que passa per donar més temps més enllà del 31 de desembre, i per obligar el Comú a destinar un percentatge més elevat d’ingressos a amortitzar deute.

D’altra banda, i pel que fa al projecte de llei d’IRPF, Jordi Cinca ha indicat que encara no està tancat el text, i que l’escull més important és decidir si fan un model amb un tipus únic i amb un topall, o si escullen un model amb més progressivitat i amb un topall d’exempció més baix. En aquest sentit, si s’opta pel model de tipus únic al 10%, amb tota probabilitat el topall es fixarà en els 30.000 euros de renda anual, mentre que si es tracta d’un model més progressiu el topall d’exempció serà més baix.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada